Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
En stor saftig färslimpa med inbakade grönsaker och ett täcke av bacon. Servera den när det är många som slagit sig ned vid middagsbordet.
6 – 8 portioner
900 g blandfärs
1 stor gul lök
1 grön paprika
1 stjälk bladselleri
3 msk smör eller margarin
1 ½ tsk salt
½ - 1 tsk chilipulver
2 ägg
1 dl havregryn
1 burk hela tomater, 400 g
4 skivor bacon
Tips:
Rester av färslimpan är gott som
pålägg på smörgås.
Skala och hacka löken. Rensa paprikan och hacka den och sellerin. Smält matfettet i en stekpanna och fräs lök, paprika och selleri tills grönsakerna är mjuka, 5 – 10 minuter.
Blanda färsen med salt, chilipulver och ägg i en bunke. Blanda ned havregryn, tomater och grönsaker i färsen. Häll färsen i en avlång bakform och lägg på baconskivorna. Grädda i mitten av ugnen i 175° 1 – 1 ½ timme eller tills färsen är genomgräddad.
Låt färslimpan vila ca 10 minuter innan den serveras.