Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
200 g Bandspaghetti, Tunn Spaghetti eller Spaghetti
Saffransfisk:
300 g fiskfilé t ex torsk, sej eller annan vitfisk
1 purjolök
1 fänkål eller 1 paprika
smör eller margarin
2 dl crème fraiche t ex smaksatt med tomat & saffran
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till servering:
apelsinskivor
Koka pastan, följ anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet och låt rinna av i durkslag. Ansa, skölj och skär purjolöken och fänkålen (eller paprikan) i tunna bitar. Hetta upp matfettet i en stekpanna och fräs lök och grönsaker. Tillsätt crème fraiche och vatten. Skär fisken i bitar och lägg dem i såsen. Låt fisksåsen koka på svag värme under lock ca 5 min, eller tills fisken känns färdig. Smaka av med salt och peppar. Servera saffransfisken med den nykokta pastan och ett gott bröd. Garnera gärna med apelsinskivor. Smaklig måltid!