|
|
Limemarinerade kräftstjärtar på liten smörgås.
Limemarinerade kräftstjärtar på liten smörgås.
(6 personer)
2 burkar kräftstjärtar a´400 g
1/2 msk paprika pulver
1 tsk cayennepeppar
1 msk curry
5 msk sweet chilisause
3 limefrukter(el saft av lime på flaska)
3-4 vitlöksklyftor
3 dl rapsolja eller majsolja
Till servering:
6 brödskivor
smör till stekning
1 ask mangoldskott eller ruccola eller blandsallad
ev gräslök som dekoration
1. Häll av kräftstjärtarna . Lägg dom i en skål
2. Blanda ner kryddorna, chilisausen, saft o skal av limen, samt de pressade vitlöksklyftornaI OLJAN! ..
3. Vispa några kraftiga tag. Häll såsen över kräftstjärtarna.
Låt stå kallt i minst 5 timmar (jag har mina över natten) .
4. Kantskär brödet - Stek i smöret eller rosta :-)'
6. Lägg en brödskiva på varje tallrik , sedan sallad, och till sist kräftstjärtarna. Garnera ev med gräslöken :-)
Super gott!
|
|