Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker med äkta vanilj
1 dl russin
150 g smör eller margarin
1 ägg
1 dl mjölk
Pensling
ägg
Garnering
1 dl Pärlsocker
Sätt ugnen på 225º. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.Blanda mjölet, sockret, vaniljsockret, bakpulvret och russinen i en skål. Finfördela matfettet i mjölblandningen.Tillsätt ägget och mjölken och blanda till en deg. Lägg upp degen, med hjälp av en sked, till en krans på plåten. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Ät den nygräddad. Då smakar den bäst.