Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rosépepparfilé

Här kommer en supersmarrig och enkel festrätt.

Rosépepparfilé
400 g fläskfilé
1 msk margarin
salt

Sås
2 dl vatten
½ buljongtärning
1 finhackad gul lök
2 msk chilisås
½ msk soja
2 tsk ljus fransk senap
1 msk krossad rosépeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl matlagningsgrädde
½ msk vetemjöl

Koka upp vatten och buljongtärning i en traktörpanna eller vid kastrull. Tillsätt lök, chilisås, soja, senap och rosépeppar. Koka upp och låt sjuda några minuter. Rör samman mjöl och matlagningsgrädde och vispa ner redningen i såsen. Tillsätt pressad vitlök och smaka av kryddningen. Låt koka några minuter till lagom konsistens.

Skär filén i skivor (1-2 cm) tjocka. Stek filé skivorna i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg det brynta köttet i såsen och låt småkoka några minuter.

Tillbehör, pressad potatis eller ris.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N