Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Murkelsås

4 port
20 g torkade murklor
1 liten lök, finhackad
1 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
3 msk torrt vitt vin
salt och vitpeppar
citronpeppar

Gör så här:

Börja med såsen: Låt murklorna ligga i blöt 1/2 tim. koka murklorna i vatten i minst 10 minuter. Häll bort vattnet.
Hacka murklorna ganska grovt. bryn löken i smör i en stekpanna, tillsätt murklorna och låt dem bryna lätt. Pressa över lite citronsaft. Salta och peppra och strö över mjölet. Späd med grädde och vin och låt såsen puttra 5-6 minuter under omröring.

Gott till vilt..men jag brukar ha det på varma mackor med..himlans gott Wink



Tinaz
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N