Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
4 port
20 g torkade murklor
1 liten lök, finhackad
1 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
3 msk torrt vitt vin
salt och vitpeppar
citronpeppar
Gör så här:
Börja med såsen: Låt murklorna ligga i blöt 1/2 tim. koka murklorna i vatten i minst 10 minuter. Häll bort vattnet.
Hacka murklorna ganska grovt. bryn löken i smör i en stekpanna, tillsätt murklorna och låt dem bryna lätt. Pressa över lite citronsaft. Salta och peppra och strö över mjölet. Späd med grädde och vin och låt såsen puttra 5-6 minuter under omröring.
Gott till vilt..men jag brukar ha det på varma mackor med..himlans gott