Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 kg potatis
600 g kycklingfilé
1 msk ättika (12%)
3 msk vatten
1 msk socker
1½ dl kycklingbuljong (fond eller tärning vatten)
2 dl vispgrädde
salt
vitpeppar
1 msk ljus maizenaredning
2 morötter
1 kruka dill
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Koka ihop ättika, vatten och socker i en stor kastrull. Tillsätt kycklingbuljong och grädde. Låt koka i 5 minuter. Salta och peppra. Rör ner 1 msk maizenaredning, koka upp och låt sjuda i 1 minut. Varmhåll. Koka upp ca 2 liter lättsaltat vatten. Skala och skiva morötterna i 3-4 mm tjocka slantar och lägg ner dem tillsammans med kycklingfiléerna, sänk temperaturen något och låt sjuda under lock i ca 10 minuter. Häll av kyckling och morötter i ett durkslag.
Skär kycklingen i bitar, ca 2 x 2 cm. Lägg ner köttet och morötterna i såsen. Grovhacka dillen och vänd ner den. Blanda väl och lägg sedan upp på varma tallrikar. Servera med nykokt potatis.