|
|
Asiatiska klubbor med jordnötssås
Asiatiska klubbor med jordnötssås (4-6 port)
6 kycklingklubbor
MARINAD:
2 dl naturell yoghurt
1/2 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk curry
1 msk olja
1 krm salt
JORDNÖTSSÅS:
1 vitlöksklyfta
1 dl jordnötter
2 tomater
1 msk curry
2 msk flytande honung
1 tsk rivet citronskal
2 dl matlagningsyoghurt
2 tsk saft av pressad citron
salt & peppar
Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingklubborna, låt marinera 1 timme i rumsvärme, eller över natten i kylskåp. Sätt ugnen på 200°C. Skala och hacka rödlök och vitlök. Grovhacka jordnötter och tomater. Fräs curryn en kort stund i olja. Tillsätt nötter, vitlök, rödlök och citronskal. Fräs i 2-3 minuter. Rör om då och då. Tillsätt yoghurt, citronsaft, honung och tomater. Sänk värmen och sjud i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp klubborna och låt dem rinna av. Bryn kycklingklubborna på båda sidor. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills kycklingklubborna är helt genomstekta, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Servera med såsen och bjud gärna på ris och en fräsch sallad till.
|
|