Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Barbros mazarinrutor i långpanna

Barbros mazarinrutor i långpanna

100 g (ca 1 ½ dl) sötmandel
400 g smör eller 4 dl flytande margarin
3 dl mjölk
4 ägg
6 dl socker
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 krm bittermandelarom eller 6 bittermandlar

Glasyr:
300 g (ca 5 dl) florsocker
4 msk vatten eller pressad apelsin

Smörj och bröa långpannan. Mal mandeln. Smält smöret och häll i mjölken (om du använder flytande margarin, värm enbart mjölken lite grann och blanda den sedan med margarinet). Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner mjölk och fett. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och häll blandningen i smeten. Tillsätt den malda sötmandeln och bittermandelaromen eller bittermandlarna (finrivna). Blanda tills smeten blir slät. Häll den i långpannan och grädda i 175° i ungefär 30 min. Låt kakan svalna. Blanda florsocker och vatten eller pressad apelsin till en slät smet. Bred den över kakan. Skär kakan i rutor när glasyren har stelnat.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N