Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
5-6 dl skuret kött från stekt, kokt, grillad kyckling
200 g champinjoner
3 msk margarin
3 msk vetemjöl
3-4 dl hönsbuljong (=vatten + buljongtärning)
2-2½ dl mellangrädde
1 röd paprika, hackad
1 tsk kinesisk soja
1 tsk salt
½ tsk peppar
Skär köttet i bitar, ta bort skinnet. Bryn margarinet i en gryta. Fräs champinjonerna 5-10 min. Strö över mjölet och rör om. Späd på med buljong och grädde under omrörning. Låt koka 3-5 min. Blanda i köttet och paprikan. Hetta upp. Tillsätt soja, salt och peppar. Servera med ris.