|
|
Kyckling i kokoscurry (4 port)
Kyckling i kokoscurry (4 port)
2 msk jordnötsolja
700 g lårfilé, finstrimlad
1 gul lök, grovstrimlad
2 vitlöksklyftor, krossade
2 tsk riven färsk ingefära
2 tsk malen koriander
2 tsk malen kummin
1 tsk malen gurkmeja
1/2 tsk torkade chiliflingor (eller annan chilikrydda efter smak )
250 g plommontomater, grovhackade
2 1/2 dl kokosgrädde
1 1/4 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond på flaska)
2 msk hackad färsk koriander
1 tsk farinsocker
Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stekpanna och woka kycklingstrimlorna i omgångar och ta upp dem. Tillsätt resten av oljan och woka lök, vitlök och ingefära tills löken är mjuk. Rör ner kryddorna och fräs tills det börjar dofta. Tillsätt tomaterna och woka dem precis mjuka. Lägg tillbaka kycklingen, tillsätt kokosgrädde, buljong, koriander och farinsocker. Hetta upp och låt allt bli genomvarmt. Smaka av, kanske behövs lite mer chilikrydda. Kontrollera alltid att kycklingköttet är genomstekt. Köttsaften ska vara klar och genomskinlig. Köttet får inte vara rött eller rosa.
|
|