|
|
Kenneths Snickerskaka (ca 30 bitar)
Kenneths Snickerskaka (ca 30 bitar)
botten
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
chokladglasyr
150 g smör
4 msk starkt kaffe
2 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
7 dl florsocker
kolasås
1 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
3 dl salta jordnötter
Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en liten långpanna ca 23 x 35 cm. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med mjölk och avsvalnat smör. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låta kakan svalna på bakgaller.
Kolasås: Vispa samman farinsocker, sirap och grädde i en kastrull och låt koka i ca 10 minuter. Ta bort kastrullen från vär-men, vispa ner vaniljsockret och klicka i smöret. Låt kolasåsen svalna något innan den breds på sockerkaksbotten. Hacka jordnötterna grovt och strö över.
Chokladglasyr: Smält smöret i en kastrull och tillsätt de övriga ingredienserna underomrörning och hetta upp glasyren, utan att koka, så att den blir blank. Bred glasyren över kakan och ställ den svalt för att stelna.
|
|