Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
150 g smör
0,5 kg Brun Farin
2 st ägg
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 dl mandel
2 tsk Vaniljsocker med äkta vanilj
Sätt ugnen på 150-175°. Hacka mandeln. Smält smör eller margarin och farinet i en kastrull. Låt sjuda i 5 min. Låt svalna. Tillsätt äggen. Rör ner mjölet, bakpulvret, mandeln och vaniljsockret. Blanda väl. Smörj en form eller långpanna (20x30 cm). Häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i 30-45 min. Prova med en sticka att kakan är klar. Låt svalna. Skär i rutor.