Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Citronkaka i långpanna

Citronkaka i långpanna

3 ägg
2 dl socker
1 ½ dl kesella
skal och saft av 1 citron
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

Garnering:
2 dl florsocker
1 ½ msk mjölk
strimlat citronskal

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kesella, skal och saft. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta i smeten. Häll smeten i en smord och bröad långpanna ca 20 - 30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 min. Ugn: 175°. Pröva med en sticka. Stjälp upp kakan, när den svalnat något. Garnera den med florsockret utrört i mjölken. Strö på citronskal. Skär sedan kakan i lagom stora bitar.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N