Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kokostoscakaka i långpanna

Kokostoscakaka i långpanna

Kaka:
4 ägg
6 dl socker
8 msk kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
180 g smält avsvalnat smör

Glasyr:
1 påse (200g) kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1 ½ dl grädde
75 g smör

Sätt på ugnen. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda sist i det smälta avsvalnade smöret. Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200° i 15 min. Gör under tiden glasyren i en kastrull. Blanda kokos, sirap, socker, grädde och smör och låt sjuda ca 5 min. När kakan är klar bred på glasyren och grädda ytterligare 10 min i ugnen. När kakan svalnat skär kakan i fyrkanter.



 

 
 
 

  Kokostoscakaka i långpanna | Recept | Bröd & Bakverk | Mjuka kakor

Då gjorde jag rätt Very Happy

Gräddade en stund extra och skar sedan. Skippade bakpulvret.



Måste säga att den blev hur smarrig som helst! Sambon godkände direkt och ville gärna ta en bit till. Aja baja, sa jag. Idag ska nämligen mina arbetskamrater få åtnjuta resten.




Miss i receptet...

="Annika Frisk-Jansson"
Denna ska jag prova, den verkar smarrig Very Happy . Men jag har ett par undringar. Ska den inte innehålla bakpulver och ska den inte gräddas en gång till efter att glasyren lagts på?




Hej, Hade missat sista raderna i receptet om gräddning Embarassed men det ska inte vara något bakpulver i i alla fall...

Hoppas det blir bra *ler*




Denna ska jag prova, den verkar smarrig Very Happy . Men jag har ett par undringar. Ska den inte innehålla bakpulver och ska den inte gräddas en gång till efter att glasyren lagts på?






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N