Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Glasyr:
1 påse (200g) kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1 ½ dl grädde
75 g smör
Sätt på ugnen. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda sist i det smälta avsvalnade smöret. Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200° i 15 min. Gör under tiden glasyren i en kastrull. Blanda kokos, sirap, socker, grädde och smör och låt sjuda ca 5 min. När kakan är klar bred på glasyren och grädda ytterligare 10 min i ugnen. När kakan svalnat skär kakan i fyrkanter.
Kokostoscakaka i långpanna | Recept | Bröd & Bakverk | Mjuka kakor
Då gjorde jag rätt
Gräddade en stund extra och skar sedan. Skippade bakpulvret.
Måste säga att den blev hur smarrig som helst! Sambon godkände direkt och ville gärna ta en bit till. Aja baja, sa jag. Idag ska nämligen mina arbetskamrater få åtnjuta resten.
="Annika Frisk-Jansson" Denna ska jag prova, den verkar smarrig . Men jag har ett par undringar. Ska den inte innehålla bakpulver och ska den inte gräddas en gång till efter att glasyren lagts på?
Hej, Hade missat sista raderna i receptet om gräddning men det ska inte vara något bakpulver i i alla fall...
Denna ska jag prova, den verkar smarrig . Men jag har ett par undringar. Ska den inte innehålla bakpulver och ska den inte gräddas en gång till efter att glasyren lagts på?