Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 rund smördegsplatta, ca 25 cm i diameter
6-8 äpplen
0,5 msk kardemumma
florsocker att pudra över kakan
1-2 dl crème fraiche
Sätt ugnen på 250°. Kavla ut smördegsplattan så att den blir lövtunn. Nagga smördegsplattan med en gaffel. Skala äpplena och lägg undan ett par av dem. Kärna ur, halvera och skiva äpplena tunt. Lägg äppelskivorna i ett vackert mönster på smördegsplattan. Tag ut äppelkulor med hjälp av ett kuljärn, ur det undanlagda äpplet. Lägg äppelkulorna i mitten på kakan. Strö kardemumma och rikligt med florsocker över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Servera äppelkakan med en klick crème fraiche.