Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Denna rätt kan man förbereda dagen innan och sedan bara sätta in i ugnen.
4-6 port
225 graders ugn ca 20-30 min
2 st fläskfile
grovmalen svartpeppar o salt
2 pkt bacon
Vitlöksmöret.
150 g ssmör
persilja en kruka finhackad
6 st vitlöksklyftor pressade
4 msk grovmalen skånsk senap
Tillbehör.
Champinjoner efter behag
Hari couverts
1 pkt bacon
4 tomater
4 st bakpotatis
1 dl grädde
1 klick smör
salt o vitpeppar
vitlökspeppar
Baka potatisen i ugnen helt färdig. Skär dem mitt itu och gröp ur. Gör ett mos på potatisen blanda med grädde och smör salta och peppra. Spritsa eller klicka tillbaka moset i skalet. (potatisbåt).Lägg dem på ett eget ugnsäkert fat.
Skär en skåra i fläskfilen nästan enda ner, gör flera snitt så den blir platt,salta och peppra med den grovmalna svartpepparen runt om.
Gör vitlöksmöret, forma till en rulle och lägg det på fläskfilen,dra ihop fläskfilen och bind bacon hårt och tätt runt fläskfilen.
Smörj en ugnsäker form som är modell större och lägg filen i mitten.
Dela baconet mitt itu och ta ca 5-6 st hari couverts och linda baconet runt om, gör ca 8 sådana buketter.
Dela tomaterna mitt itu peppra dem med vitlökspepparen.
Stek champinjonerna.
In i ugnen ca 15 min ta ut filéen och lägg champinjonerna mellan filéerna och lägg tomaterna och hari couverts snyggt runt om och stek i ugnen ca 15 min till. De sista 5 min brukar jag dra på grillen så det blir fin färg.
Potatisen sätter du in samtidigt de ska också vara inne 25-30 min.