|
|
Kålpudding 3,5 points
Ingredienser till 4 port.
800 g Vitkål
2 st Lök, gul
400 g Nötfärs max 10%
3 dl Tomater passerade eller krossade
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
1 tsk Timjan
1/2 dl Persilja
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken.
3. Förväll kål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull på ganska svag värme 5-8 minuter. Häll av kokvattnet.
4. Blanda färsen med tomaterna, kryddor och hackad persilja.
5. Varva sedan kål och lök med färsen i en ugnsäker form, översta lagret skall vara kål. Täck formen med aluminiumfolie och grädda puddingen i ugnen till skålen blivit mjuk och färsen kokt, ca 30 minuter.
6. Ta av folien och höj ugnsvärmen till 250 grader. Låt rätten stå i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 10 minuter. Servera med inlagd gurka, kokt potatis och lingon.
|
|