|
|
Mazarinkaka med ananas i långpanna 24 st
Mazarinkaka med ananas i långpanna 24 st
200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl sötmandel
6 bittermandlar
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ msk vanillinsocker
2 ¼ dl mjölk
ca 275 g väl avrunnen konserverad ananas i bitar
Kräm
200 g smör
2 dl socker
3 äggulor
2 tsk vanillinsocker
Garnering
Ca 1 dl kokos
Rör smör och socker poröt. Tillsätt äggen, ett i taget. Mal mandeln och rör i den. Blanda mjöl, bakpulver och vanillinsocker. Rör ned i äggsmeten växelvis med mjölken. Häll smeten på ett bakpapper i en långpanna, ca 25x35 cm. Fördela ananasen däri, skär den först gärna i mindre bitar först. Grädda i nedre delen av ugnen (200°) ca 20 min. Strö på kokos om kakan ska vara utan kräm. Låt kakan kallna.
Kräm: blanda smör, socker och äggulor i en kastrull. Låt krämen sjuda på svag värme under omrörning tills den tjocknat. Smaksätt med vanillinsocker. Låt svalna. Bred sedan krämen jämnt över kakan. Dekorera med kokos. Låt stelna innan kakan skärs i rutor.
|
|