Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Ca 500 g fläskfilé
Ca ½ kg potatis
2 dl kalvbuljong
Salt
Pepper
Örtkryddor
Vitlökssmör:
50 g smör/margarin
1-2 vitlöksklyftor
Persilja
Salt
Peppar
Bryn filén hel i en stekpanna så att den får färg runt om. Efterstek i ugn på 200 grader i 15-20 min. Ta ut filén och lägg i folie.
Koka ur stekpannan med kalvbuljongen, tills det är ca 1 dl kvar.
Skala och skiva potatis tunnt, och stek på medelhög värme tills de är mjuka, ca 10 min.
Blanda i ordning vitlökssmöret.
Lägg upp potatisen i en ungssäker form/fat. Skiva upp filén och lägg ovanpå. Bred ut vitlökssmöret på filén. Gratinera i ugn 250 grader, i 4-5 min.
Krydda med örtkryddor och servera med skysåsen.