Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
4,3 dl grädde
285 g finhackad mjölkchoklad
1 dl pekannötter
0,5 dl strösocker
ett par droppar citronsaft
ytterligare 1 dl vispgrädde
Sjud upp grädden. Häll grädden över den finhackade chokladen. Vänta 5 min innan du rör om. Plasta väl och låt stå i kylen till dagen efter. Rosta pekannötterna i ugnen i cirka 5 min på 190°. Smält sockret tillsammans med ett par droppar citron tills sockret får en gyllenbrun färg. Tillsätt de rostade pekannötterna och rör om. Häll ut på en smörad bakplåt, låt svalna. Hacka pekannötterna i mindre delar. Vispa krämen luftig tillsammans med grädden (Det går snabbt!). Spritsa eller skeda upp i portionsglas. Toppa med pekannötter.