|
|
Festpaj för flera
8-10 portioner
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
200 g Svenskt Smör
4 msk kallt vatten
Fyllning:
250 g fryst broccoli
250 g rökt skinka
1 burk champinjoner, 425 g
1 dl hackad purjolök
2-3 pressad vitlök (går lika bra utan oxå)
1 msk Svenskt Smör
8 ägg
8 dl Mjölk
400 g riven Västerbottensost
3 msk chilisås
salt och svartpeppar
Hacka snabbt samman alla ingredienser till pajdegen och låt den vila ca 15 min. Kavla ut pajdegen i en långpanna, 30x40 cm. Nagga och förgrädda i 200° i 10 min.
Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen. Dela den i buketter. Finstrimla skinkan. Fräs champinjoner och purjolök i smör några minuter. Vispa samman ägg och mjölk. Rör ner ost, chilisås och kryddor. Lägg skinka, purjon, champinjonerna i det förgräddade pajskalet. Slå äggstanningen över. Grädda i 200°, ca 40 min. gott med en sallad och ett glas
|
|