Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Svampstuvning:
400g försk svamp
150g bacon
1 msk svenskt smör
2 dl créme fraiche
salt och svartpeppar
Börja med svampstuvningen. skär stora svampar i bitar. Finstrimla baconet och stek det. Låt baconet rinna av på hushållspapper. Lägg svampen i en kastrull. låt det mesta av vätskan koka in. Lägg i smör och fräs några minuter. Häll i crémae fraiche. koka ihop till krämig konsistens. Blanda ner baconet. smaksätt med salt och peppar. Salta fiskfiléerna. vänd dem i uppvispat ägg och sedan i mjöl. stek fileerna i smör ca 3 min per sida. Servera med svampstuvningen och pressad potatis.