Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
700 g lår- eller kycklingfilé
1 gul lök
200 g champinjoner
1–2 vitlöksklyftor
Smör
8 dl hönsbuljong
1 dl torrt vitt vin (eller matlagningsvin)
2 dl Vispgrädde
2 msk vetemjöl
salt och peppar
Finhacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Dela kycklingen i mindre bitar. Fräs detta i smör tillsammans med 1–2 hackade vitlöksklyftor. Häll på buljong och vin och låt det hela småkoka i ca 20 min. Vispa ihop grädde och mjöl och rör ned det i grytan. Låt det hela koka i 10 min. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med pressad potatis och sallad.