Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
5 ägg 5 dl (425 g) strösocker 425 g mjukt smör 7 dl vetemjöl 1 ½ tsk bakpulver 200 g grovhackad oskållad mandel
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och mandel. Fördela smeten i 8 längder på bakpappersklädda plåtar, högst 3 på varje plåt. Längderna ska vara 3 cm breda. Grädda mitt i ugnen 8 - 9 min i 225° Skär dem i bitar medan de är varma. Det blir ca 14 st av varje längd. Sära på kakorna och låt kallna.
Hej. Jag ville baka detta Berlinerbröd i julas.
Jag fick problem - eftersom det inte fanns uppgift om hur mycket socker ! man skulle vispa tillsammans med äggen....
Mina resultat blev en kladdig deg som jag lade i en sockerkaksform.
Smaken blev mycket god, men det gick ju inte att rulla degen.
Tacksam om du kan återkomma till mig med sockermängden.
(Jag tittade på andra recept och chansade med sockret).
Soliga hälsningar Birgitta H
/// Birgitta Henning