|
|
med mozarella och purjofyllning
Köttfärslimpa med mozarella och purjofyllning
1 kg nötfärs
1,5 dl ströbröd
2 tsk salt
pepparmix.. svart, vit, grön, rosé
går också bra med bara svartpeppar
3 dl matlagninggsgrädde
1 dl hackad persilja
2 finhackade gula lökar
Fyllning
1 dubbelpack mozarella
1 stor purjo... strimla, häll på kokande vatten, låt stå 1min, kyl med kallt vatten
...........................
Blanda ströbröd, grädde och kryddor .. låt svälla
Hacka löken och tillsätt den och gräddblandningen
arbeta färsen smidig.
Häll smeten i en ugnsfast form och gör skåra i mitten
där lägger du tärnad mozarella och förvälld purjolök
"vik" över färsen så fyllningen inte är synlig
Grädda i mitten av ugnen 175 grader i 90 minuter
Ta tillvara stekskyn.. sila och späd med matlagningsgrädde,
krydda, red av med Maizena Brun.
Servera med kokt potatis och rårivna morötter
Rester blir till fina lunchmackor.. skiva kall k-limpa och lägg på valfritt bröd
sallad och ett glas mjölk = Fullvärdig måltid.
Enl min smak så kan man gärna utesluta mozarellan, den ger ingen smak
eller så kan man byta ut den mot annan smakrik ost.
|
|