|
|
Kycklingspett med rostad potatis - och tomatsallad
Kycklingspett med rostad potatis - och tomatsallad
Middagstipset fr ån Nyhetsmorgons kock Fredrik Eriksson.
4 portioner
Ingredienser
500-600 g urbenade kycklingl år
Marinad:
1 msk soja
skalet från 0.5 citron
1 msk finhackad timjan
1/2 dl olivolja
skalet från 0.5 citron
8 st potatisar
1 msk olivolja
1 st gul l ök
3 st tomater
2 msk hackad persilja
socker
salt
svartpeppar
G ör så h är
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman soja, citronskal, timjan och olja.
Lägg i kycklingl åren och marinera i ca 30 min. Skala potatisen. Skär den i
klyftor och lägg i en ugnssäker form, ringla lite olivolja över. Salta och peppra
och ställ in i ugnen. Tillaga sammanlagt 30 min. Trä upp kycklingen på
grillspett och lägg dem på ett ugnss äkert fat. Salta och peppra. Ställ in
kycklingen i ugnen tillsammans med potatisen efter ca 15 min. Skala och sk är
l öken i ringar. Sk är tomaten i klyftor. Krydda l öken och tomaterna med salt,
socker och svartpeppar. Lägg dem i formen ihop med potatisen och l åt dem
steka med de sista 10 min. Tag ut formen och v änd ner persiljan. Lägg upp
tomat och potatissalladen med kycklingspetten överst och skeda över lite sky
från kycklingen. .
Ett recept fr ån tv4.se/mat
Skriv ut »
Sida 1 av 1Ett recept fr ån tv4.se/mat
05-10-13http://www.tv4.se/mat/recept_skrivut.aspx?ID=2171&port=4
|
|