|
|
Viltgryta på kyckling
Den mycket kräsna 11-åriga sonens favvorätt.
Jag brukar tillsätta div. grönsaker i grytan som inte står i receptet, bla svamp, morötter m.m (jag ökar dessutom mängden sås till det dubbla) mums!
Viltgryta på kyckling
kycklingdelar
Smör
1/2 dl konc svartvinbärssaft
1 dl vatten
2 dl Cr Fraiche
1 hönsbuljongtärning
5 krossade enbär
1 tsk timjan (fast jag brukar ta vår favorit Franska örter istället)
1 msk kinasoya
1. Bryn kycklingdelarna
2. Blanda saft, vatten, Cr Fraiche, Buljongtärning, Enbär, Timjan och
Soya och häll över i en gryta
3. "koka" upp
4. Lägg i kycklingdelarna och låt puttra under lock. Ev. längre om du har
med kycklinglår.
Servera med kokt potatis, smörfräst svamp med purjolök, vinbärsgelé
Smaklig spis
Gunilla
|
|