|
|
Sillbullar
Sillbullar med korintsås. 4 Portioner
2 Stora salta sillar
5 Kokta kalla potatisar
2 dl Kokt eller stekt kött
1 dl Mjölk
1 ml Vitpeppar
1/2 dl Ströbröd
Sås
3/4 dl Korinter
4 dl Buljong
1 1/2 tb Maizena el potatismjöl
1/2 dl Vatten
2 tb Vinäger
1 tb Sirap
Salt Soja
Istället för hela sillar kan 4 saltsillsfiléer användas.
Rensa och filea den hela sillen. Dra bort skinnet.
Låt sillfiléerna ligga i kallt vatten ca 15 min. (Eller använd urvattnad steksill på burk.
Mal sill, potatis och kött i köttkvarn eller finfördela i matberedare.
Blanda färsen med mjölk till smidig och formbar konsistens.
Peppra.
Forma färsen till platta biffar. Vänd dem i ströbröd.
Stek sillbullarna i smör på medelstark värme tills de fått färg och är genomstekta, ca 3 min/sida.
SÅS: Koka korinterna mjuka i buljongen. Blanda maizena eller potatismjöl och vatten.
Dra kastrullen från värmen. Rör ned redningen. Låt såsen koka ca 3 min med maizenamjöl men bara koka upp med potatismjöl.
Smaksätt med vinäger, sirap, salt och soja.
Servara med kokt potatis
|
|