|
|
Köttfärsrulle med tomatsås och spagetti
Köttfärsrulle med tomatsås och spagetti
3 skivor vitt bröd
2 dl vatten
500 g köttfärs/blandfärs
1 ägg
1-2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
(oregano)
1 gul lök
ostskivor
Skär bort kanterna på brödet och lägg det i blöt i vattnet en stund. Blanda ner färsen, ägget, vitlöken, salt och peppar. (Och oregano för dom som vill det.) Bred ut färsen på ett smörpapper, låt den bli ca 20x30 cm. Spola gärna av smörpappret under vattenkranen, färsen fastnar inte så lätt på blött papper.
Hacka löken och strö den över färskakan, täck hela ytan med hyvlad ost. Rulla samman färsen som en rulltårta och lägg rullen på ett smort ugnssäkert fat och stek i 175° ca 45 minuter.
Tomatsås
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
2-3 msk tomatpuré
salt
(oregano)
Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs den mjuk några minuter, den ska bara bli mjuk. Tillsätt de krossade tomaterna, smaksätt med tomatpuré och kryddor. Låt såsen koka 5-10 minuter så den blir simmig.
Skär upp rullen i skivor och servera med tomatsåsen och spagetti.
|
|