|
|
Allt-i-ett chokladpudding (4 port)
Allt-i-ett chokladpudding (4 port)
125 g vetemjöl
en nypa salt
120 g fint strösocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
2,5 dl mjölk
85 smält osaltat smör
2 lätt uppvispade ägg
1 tsk vaniljsocker
Chokladsås:
185 g farinsocker
2 msk kakao
2,5 dl kokande vatten
Vispgrädde eller crème fraiche till serveringen
Sätt ugnen på 180ºC. Sikta ihop mjöl, salt, socker, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en skål. Häll i mjölk, ägg och smör och vispa med elvisp till smeten är slät. Häll upp i fyra smorda ugnsfasta portionsskålar som rymmer 2,5 dl. Rör ihop farinsocker och kakao till såsen och fördela jämnt ovanpå varje portion. Häll försiktigt över kokande vatten och grädda i 20-25 minuter. Såsen bildar ett lager längst ner under kakan. Servera med vispgrädde eller crème fraiche.
Receptet är från Bills mat 1.9 2005
|
|