|
|
Currygryta med plock (6 port) samt Glass med chokladsås
Currygryta med plock (6 port)
900 g fläskfilé
1 msk smör
1 tsk salt
2 tsk curry
2 msk vetemjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl vatten
1 msk kinesisk soja
Tillbehör:
ris
tärnade paprika i olika färger
skivade bananer
jordnötter
russin
kokosflingor
mango chutney
Putsa och skiva filén i cm-tjocka skivor. Bryn den i omgångar i smöret. Flytta över till en gryta. Salta, smaksätt med curryn och låt den fräsa med 1 min. Strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt grädde, vatten och soja. Låt koka ca 5 min. Rör om någon gång under tiden. Smaka av om det behövs med mer salt och curry. Servera med tillbehören.
Därefter en snabb efterrätt
Glass med chokladsås
1 l vaniljglass
1 paket hallon (200 g) , eller 2 bananer
1/2 påse(ar) maränger
Chokladsås:
1 dl vatten
1 dl kakao
1 dl strösocker
Vispa samman ingredienserna till såsen och låt den koka några minuter tills den är blank och lagom tjock. Låt kallna. Den tjocknar mer när den kallnar. Varva glass, chokladsås, skivade bananer och maränger.
Hela menyn görs på mindre än en timme *ler* Snabbt o gott!
Receptet är från Gott om mat med Maud
|
|