Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Fyllning:
75 g blockchoklad
1 msk smör
2 msk vispgrädde
Garnering:
200 g blockchoklad
25 g kokosfett eller 1 msk olja
Riv mandelmassan. Vispa äggvitan lätt och blanda den med mandelmassan. Klicka ut smeten på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till kakorna med mjölad hand. Grädda mitt i ugnen 12-14 min i 175°, lossa dem varma från plåten och låt kallna med undersidan upp. Smält blockchokladen. Koka upp smör och grädde och häll detta under kraftig vispning i chokladen. Låt tryffelsmeten stå och svalna så den blir tjock och fast. Bred smeten toppigt på kakorna och ställ i kyl i minst 1 timme. Smält chokladen med fettet till garnering. Doppa hastigt de kalla kakorna i chokladmassan så att tryffeln täcks. Förvara kallt.
Sara Bernhardt - chokladbiskvier (ca 30 st) | Recept | Bröd & Bakverk | Kakor & Småkakor
Chokladbiskvier (ca 30 st)
Chokladbiskvier (ca 30 st)
400 g mandelmassa
2 dl Finkornigt Strösocker
3 äggvitor
Fyllning
300 g smör eller margarin
2½ dl Flor med chokladsmak
2 tsk Vaniljsocker med äkta vanilj
3 äggulor
Smaksättning
3 msk Nescafé + 1½ msk hett vatten eller
1-2 msk konjak, punch eller rom eller
rivet skal av 1 apelsin
Garnering
200 g mörk choklad
25 g kokosfett
Riv mandelmassan. Blanda i socker och äggvitor. Klicka ut smeten på plåtar med bakpapper. Jämna till kakorna upptill. Låt stå i rumstemperatur i 30 min innan de gräddas mitt i ugnen i 175° i ca 15 min. Låt kallna på plåten. Rör matfett, flor och vaniljsocker mjukt. Tillsätt gulorna, en i sänder. Blanda i någon av smaksättningarna. Bred eller spritsa krämen på kakorna. Ställ kakorna i frysen i 15 min. Smält chokladen och kokosfettet över vattenbad. Doppa fyllningen på kakorna i chokladen. Ställ på galler för att stelna.