Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Vit chokladparfait (ca 8 port)

Vit chokladparfait (ca 8 port)

1 vaniljstång
5 äggulor
1 dl florsocker
200 g vit blockchoklad
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1½ dl rostade hasselnötter

Garnering:
färska bär och exotisk frukt

Sätt ugnen på 175°. Lägg nötterna på en plåt och rosta dem i ugnen ca 5 min. Häll upp dem på en handduk och gnugga nötterna så att skalen lossnar. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda dem med äggulor och florsocker. Vispa alltsammans pösigt. Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikro, och rör ner i äggsmeten. Vispa grädden löst och blanda ner den. Tillsätt crème fraiche. Hacka nötterna grovt och rör ner dem. Häll smeten i en avlång bakform, ca 1½ liter. Täck formen och frys parfaiten minst 8 tim. Doppa formen snabbt i varmt vatten så lossnar parfaiten lättare innan den stjälps upp. Servera i skivor och garnera med bär och frukt.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N