Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Servera nubbesalladen som förrätt eller på buffé. Ingredienser:
Till 4 personer behöver du:
150 g matjessill
3 kokta kalla potatisar
1 hårdkokt ägg
3 msk finhackad purjolök av det gröna
1 dl gräddfil
malen vitpeppar
Till servering:
1 skiva fullkornsbröd
4 rädisor
några strån gräslök
Så här gör du:
1.
Tärna sillen och potatisen smått. Skala och hacka ägget. Ansa och hacka purjolöken fint. Blanda samman hacket och vänd ner gräddfilen. Krydda med vitpeppar. Ställ salladen svalt till servering.
2.
Rosta brödskivan och skär den i fyra stavar. Lägg upp salladen i nubbeglas, stick i en brödstav i varje och dekorer med rädisor och gräslök.
Värden:
GI värde: Lågt
GB värde: Lågt