Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

gi äppelkaka

Lågt GI-värde får den inte, men väl medel.
Ingredienser:
Till 1 kaka, 8-10 bitar behöver du:
50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
sötningsmedel motsvarande 1 1/5 dl socker (läs på förpackningen)
1 1/5 dl siktat dinkelmjöl
1 1/5 dl fullkornsmjöl av dinkel
1 1/2 tsk bakpulver
2 äpplen
2 msk kanel
Till formen:
1 ½ dl sesamfrön


Så här gör du:
1.
Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa formen med sesamfrö. Skala och skär äpplet i klyftor. Doppa äppelklyftorna i kanel.
2.
Smält fettet och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt fett och mjölk och sist mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna.
3.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna en stund i formen innan du stjälper upp kakan.

Värden:
GI värde: Medel
GB värde: Lågt



oldwolfie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N