Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Lågt GI-värde får den inte, men väl medel.
Ingredienser:
Till 1 kaka, 8-10 bitar behöver du:
50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
sötningsmedel motsvarande 1 1/5 dl socker (läs på förpackningen)
1 1/5 dl siktat dinkelmjöl
1 1/5 dl fullkornsmjöl av dinkel
1 1/2 tsk bakpulver
2 äpplen
2 msk kanel
Till formen:
1 ½ dl sesamfrön
Så här gör du:
1.
Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa formen med sesamfrö. Skala och skär äpplet i klyftor. Doppa äppelklyftorna i kanel.
2.
Smält fettet och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt fett och mjölk och sist mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna.
3.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna en stund i formen innan du stjälper upp kakan.