|
Fläskkarrestek... | Recept | Kött | Fläsk
Glace med plommon
Ingredienser
1 dl strösocker
½ dl äppelcidervinäger
3 dl vatten
1 kycklingbuljong tärning
2 msk riven ingefära
1 hackad vitlöksklyfta
2 tsk chilipulver
1 tsk nymald svartpeppar
1 urkärnad och hackad spanskpeppar
200 gr urkärnade hackade plommon
1-2 msk maizenamjöl till redning
salt
1. Smält sockret till en ljus karamell, tillsätt alla ingredienserna utom mjölet och koka i 10 minuter.
2. Mixa glacen till en slät sås med en handmixer, rör ut mjölet i 2 msk vatten och red glacen till en simmig konsistens, smaka av med salt.
Glaca köttet med denna och servera en del av glacen som sås, servera med rostade rotsaker.
Tack
för tipset, låter jättegott. Provar d nästa gång.
gör en god gräddig ingefärssås till o så potatis o äppelmos till de de blir smaskens
du kan gnida in den me ingefära o honung
|
|