|
|
Dammsugare ( 46 stycken )
Dammsugare ( 46 stycken )
50 g smör
2 msk farinsocker
1 dl havregryn
12 st digestivekex
150 g mandelmassa
60-75 g smör
1-2 msk punsch
2 msk kakao
2 msk florsocker
2 msk vaniljsåspulver för kalla såser
För utkavling:
Florsocker
Marsipantäcke:
Ca 400 g Marsipan
Ett par droppar grön karamellfärg
1-2 msk Smält smör
ca 200 g Smält mörk blockchoklad
Punschrulle: Rosta smör, farinsocker och havregryn i en stekpanna. Blanda därefter i matberedare resten av ingredienserna till en slät massa. Dela degen i 6 delar. Strö ut lite florsocker på bakplåtspapper och rulla ut 28 cm långa längder. Sätt i kylen ca 1 timme.
Marsipantäcke: Arbeta in karamellfärg, droppvis och försiktigt i rumsvarm marsipan till fin, grön färg. Kavla ut marsipanen, hälften åt gången, till en platta, 21 x 28 cm. Dela varje platta i 3 lika delar. Pensla marsipanen med smält smör. Lägg en punschrulle på varje längd. Vik ihop och tryck till skarven. Kyl rullen. Skär med vass kniv varje rulle i 4 cm långa bitar. Smält chokladen i en skål i vattenbad. Doppa bitarnas snittytor i chokladen. Lägg kakorna på bakplåtspapper tills chokladen stelnat.
Recept ifrån: www.ninasmat.se
|
|