Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
2 st ägg
3 dl socker
1 pkt (0,5 g) Saffran
200 g smör
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal av en halv apelsin
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt rivet apelsinskal, saffran och matfett. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten i en smord och bröad rund form. Grädda kakan ca 45 min i 175 grader C. Sikta över florsocker (klipp till en stjärna som mall). Går även bra att göra dubbel sats och grädda kakan i långpanna. Bakas då i ca 20 min i 200 grader C. Skär kakan i rutor och sikta över florsocker.