Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 urbenad rimmad skinka
1 äggula
vatten
3 msk senap
15-20 st korn Kryddpeppar
½ msk potatismjöl
2 st lökar
2-3 msk ströbröd
1 st morot
Nejlikor
1-3 st Lagerblad
persiljekvistar
Nejlikor
ev öl
Lägg skinkan i en lagom stor kastrull med nätet kvar. Häll på kallt vatten så att det täcker. Låt stå i 4-5 tim. Koka upp. Slå av vattnet och spola rent skinkan. Stick in en köttermometer i skinkans tjockaste del. Lägg tillbaka skinkan i kastrullen. Skala löken och stick in kryddnejlikor i dem. Skär moroten i skivor. Lägg lök, morötter, lagerblad och persiljekvistar i grytan tillsammans med skinkan. Häll på nytt vatten, (ev. hälften öl för smakens skull) så det täcker skinkan. Koka upp och ta bort ev. skum. Sjud under lock. När termometern visar 70-75ºC är skinkan färdig. Koktiden är som regel 50-60 min per kg skinka. Låt skinkan svalna. Ta bort nät och det mesta av svålen. Rör ihop ägg, senap och potatismjöl och bred över skinkan. Strö över ströbrödet. Garnera skinkan med kryddnejlikor. Griljera i 225°C ganska högt upp i ugnen, ca 10 min tills ytan fått färg. Låt skinkan svalna innan den skärs upp.