Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
240 gr tagliatelle
200 gr färskrökt lax
1 liten purjolök
1 msk margarin
2 dl vatten
½ fiskbuljongtärning
3 dl ärtor
2 dl lätt creme fraiche
1-2 msk dill
Strimla laxen. Skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Smält margarinet i en kastrull och fräs purjon försiktigt. Häll i vattnet och smula i buljongtärningen. Låt koka i någon minut. Tillsätt creme fraiche, ärtor och låt såsen småputtra några minuter under omrörning. Lägg i laxskivorna i såsen och rör försiktigt ner dillen. Servera såsen med nykokt tagliatelle.