Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Denna rätt har jag hittat i boken "Näring och njutning, mat för ömtåliga magar" Denna rätt går så lätta och snabbt att tillaga så att den är perfekt vardagsmat, men smakar som en en hel söndagsmiddag!
4 port
4 st Kycklingfiléer
Marinad:
1/2 dl Katrinplommonpuré (barnmatsburk)
2 msk Fransk senap
1 dl konc äpplejuice
1 msk soja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Det går utmärkt att både öka och minska antalet portioner och mängder!
1. Blanda ingr. till marinaden (om man har gått om tid är det gott att marinera filéerna över natten, smakar jättegott utan också)
2. Sätt ugnen på 225°
3. Lägg kycklingen i en eldfast form och häll över marinaden
4. Stek i ugn ca 20 minuter
Späd med ca 2 dl vatten efter halva stektiden så att sky bildas
Serveras med pressad potatis, äpplemos, avokado och sallad
Mårtens kyckling | Recept | Övriga recept | Lättlagad mat för hela familjen
Det här var faktiskt jättegott, även om jag i ärlighetens namn inte trodde så mycket på det. När jag smakade på marinaden så tyckte jag inte om det alls, så jag smulade i en hönsbuljongtärning och jäklar vad gott det blev. Den här rätten ska jag laga många gånger!