Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Såg att en gäst efterlyste rödbetsmarmelad UTAN rödlök. Här kommer ett sådant recept.
Rödbetsmarmelad 1 sats
Härligt god till rostat bröd och skorpor och till kött- och grönsaksrätter.
500 g rödbetor
1 msk vatten
rivet skal och saft av 1 citron
5 dl socker
1/3 flaska Certo fruktpektin
Skala rödbetorna och riv dem grovt. Blanda det rivna i en gryta med vatten, citronskal och -saft och koka upp. Sjud cirka 10 minuter. Tillsätt sockret och sjud ytterligare några minuter. Rör i pektinet, stormkoka 1 minut. Häll upp i rena varma burkar och sätt på lock.