|
|
Afrikansk kycklinggryta
Fick tag på ett recept som vi testat, dock modifierat. Gott var det iallafall. Detta behövs till 1 kg kycklingfilé:
1 msk chili av nåt slag (tog hälften cayennepeppar och hälften minched chili, sån färdig på burk)
3 hackade vitlöksklyftor
5 skivade rödlökar
100 g smör
1 burk krossade tomater
1 hönsbuljongtärning
1-2 dl vatten
1 kg kycklingfilé
saften av 1 citron
1½ tsk salt
1 bit ingefära, hackad
Fräs lök och vitlök mjuk, utan att de får färg. Ha i smör, tomatkross, vatten och buljongtärning. Puttra i ett par minuter. Ha i citronsaft, ingefära, salt och kycklingfileérna. Puttra under lock i ca 45 minuter, tills kycklingen börjar falla i sär.
Servera med ris och vit bröd.
|
|