|
Bregottkakor | Recept | Bröd & Bakverk | Kakor & Småkakor
Jag har ett annat recept på bregottkakor, jag brukar halvera receptet och då blir det ca 100 st:) Jag såg att det stod osaltat bregott i det andra receptet men jag brukar då använda extra saltat bregott i mina och dom blir då super goda.
Bregotter
600 g bregott
3 dl socker
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl majzenamjöl
6 dl vetemjöl
Rör bregottet och sockret vitt. Blanda mjölsorterna med vaniljsockret och bakpulvret och rör ner det i smeten. Fyll smeten i små pappersformar och grädda i 150 grader i 30-40 minuter.
En fråga till. Maizenamjöl, vad är det? Hittade bara majsstärkelse, är det samma sak?
Och hur vet man att de är klara, mina blev väldigt smuliga, går det att undvika?
Ska väl vara strössel överst på kakorna med? Så har det alltid varit dom gånger jag bjudits på dom. Tror det var chokladströssel
tack så mycket
tack så mycket för receptet de va länge sen jag bakade dom så dom är saknade dom kakorna tack en gång blondie
|
|