Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Bregottkakor

Bregottkakor

300g grönt bregott
1/2 dl socker
3 dl mjöl
2 1/2 dl majzenamjöl
1 tsk bakpulver

Blanda smör och socker poröst, tillsätt mjöl,majzenamjöl och bakpulver.
Klicka i småbrödsformar. Grädda i ugn på 150° i 20 min.

Lycka till!!



 

 
 
 

  Bregottkakor | Recept | Bröd & Bakverk | Kakor & Småkakor

Jag har ett annat recept på bregottkakor, jag brukar halvera receptet och då blir det ca 100 st:) Jag såg att det stod osaltat bregott i det andra receptet men jag brukar då använda extra saltat bregott i mina och dom blir då super goda.



Bregotter







600 g bregott



3 dl socker



3 tsk vaniljsocker



2 tsk bakpulver



5 dl majzenamjöl



6 dl vetemjöl







Rör bregottet och sockret vitt. Blanda mjölsorterna med vaniljsockret och bakpulvret och rör ner det i smeten. Fyll smeten i små pappersformar och grädda i 150 grader i 30-40 minuter.




En fråga till. Maizenamjöl, vad är det? Hittade bara majsstärkelse, är det samma sak?

Och hur vet man att de är klara, mina blev väldigt smuliga, går det att undvika?




Hur många blir det?




Ska väl vara strössel överst på kakorna med? Så har det alltid varit dom gånger jag bjudits på dom. Tror det var chokladströssel




tack så mycket

tack så mycket för receptet de va länge sen jag bakade dom så dom är saknade dom kakorna tack en gång blondie






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N