Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Lutfisk (4 pers)

Lutfisk (4 pers)

1 ½ kg lutfisk

Vattna ur lutfisken genom att lägga den i vatten i minst åtta timmer eller över natten. Lägg fisken i ett foliepaket, salta och vitpeppra. Slut paketet och lägg det i en kastrull. Låt stå på spisen på mycket svag värme i cirka 45-50 minuter, eller tills fisken känns klar. Spara spadet!

Gör såsen: Smält smör i en kastrull. Tillsätt ett par matskedar smör. Häll i lutfiskspadet samt ½ liter mjölk. Låt småkoka ett par minuter. Salta och peppra. Eventuellt kan såsen smaksättas med senap. Servera lutfisken tillsammans med såsen, grovmalen kryddpeppar samt ärter. Nykokt potatis hör till.

Smaklig måltid!

Receptet är från Sveriges Radios hemsida



 

 
 
 

  Lutfisk (4 pers) | Recept | Julmat | Småvarmt

Lutfisk

mer Lutfisk



4 personer

ca 2 kg tinad urvattnad lutfisk

4 tsk salt

ev. smör









På spis: Smöra en kastrull och lägg lutfisken utan skinn och lägg på ett lock. Salta och sjud sakta i ca 30 minuter.

I ugn: Lägg fisken med skinnet neråt i en ugnsfast form salta och täck med alluminiumfolie och låt den koka i ugnen ca 45-50 minuter på 225 grader.

Webmaster Jim Admin





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N