|
|
Tastelines lätta thaicurry (4 port)
Tastelines lätta thaicurry (4 port)
300 g kycklingfilé(er)
225 g bambuskott, i burk
1 burk kokosmjölk
1 msk grön currypasta
2 msk fisksås
1,5 tsk socker
2 st kaffirlimeblad
1 dl thaibasilika
0,5 st röd chilifrukt, i strimlor
Skär kycklingfilén i bitar. Koka upp kokosmjölken och currypastan. Lägg i kycklingbitar och bambuskott. Sjud någon minut. Tillsätt fisksås, strösocker, limeblad och chili. Drag grytan från värmen och blanda i basilikabladen. Servera med jasminris eller nudlar.
Näringsinnehåll per portion:
Kalorier 208
Protein 18,7 g
Fett 12 g
Kolhydrater 6 g
Receptet är hämtat ur Tastelines Lightomaten - där klassikerna blir smalare.
|
|