Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk bakpulver
150 g margarin eller smör
1 st ägg
2 dl lingonsylt
Strössel:
1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g margarin eller smör
Blanda mjölet, sockret och bakpulvret i en bunke. Finfördela matfettet i detta. Tillsätt ägget. Blanda alltsammans. Tryck ut degen i en smord liten långpanna, ca 20x30 cm. Fördela lingonsylten över degen. Blanda havregryn, socker och vaniljsocker till strösslet. Smält matfettet och häll över det. Rör om väl. Bred havregrynsmassan över sylten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min i ugnstemp: 200°C, varmluft 175°C. Låt kakan svalna. Skär den i fyrkanter.