Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fattiga riddare som dessert

Fattiga riddare som dessert

8 skivor gott vetebröd
1 sats plättsmet
1 dl strösocker
2 msk malen kanel
smör till stekning
sylt att servera till

Förekommer i nästan alla länder norr om Medelhavet. Rinner smeten ut från brödet har riddaren skägg! Gör man dem på osötat bröd och hoppar över sockret är det gott till en förrätt eller som tillbehör t.ex. löjrom, sill av alla sorter eller laxtartar. Skär vetebrödet i 2 cm tjocka skivor och lägg dem i plättsmeten ca 10 minuter. Stek skivorna i smör så de blir gyllenbruna, vänd i strösocker blandat med kanel. Servera riddarna lite ljumma med glass eller vispgrädde.

Receptet är från Meny i SR P1 v 43 med gästkockar Peter Harrysson och Stefan Holmström



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N