|
|
Kanelkyckling (2 port)
Kanelkyckling (2 port)
2 kycklingportioner, t ex klubbor
2 gula lökar
1 msk margarin
3/4 dl vatten
1/2 tsk salt
1/2 kryddmått svartpeppar
1/2 tsk kanel
1 tsk farinsocker
Tag ev av skinnet från kycklingbitarna. Skala och skär löken i skivor. Smält margarinet i en kastrull och lägg i löken tillsammans med kycklingbitar, vatten, salt, peppar och kanel. Koka upp och sjud under lock 5 min. Ta upp kycklingbitarna och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Strö farinsockret i lökgrytan och rör om ordentligt. Skeda lök och spad över kycklingen. Sätt in fatet i 200° ugnsvärme, i mitten av ugnen och tillaga tills kycklingen är färdig, ca 30 min, ös då och då. (Prova med en sticka att köttsaften är klar.) Servera med kokt ris och gröna bönor eller ärter.
Receptet är från Vår bostad
|
|